K.Čapek - Biblické apokryfy

Vánoční magazín

14. 12. 2008 19:50
Rubrika: Nezařazené

Tak jsem si minulý týden louskala v nabídkovém letáku jednoho českého řetězce smíšeného zboží. Procházela jsem zběžně nabídku sejrů a vína, výhodnou akci hovězího a zlevněného zelí... těsně před tím, než tahle báječná jedinečná šance vezme za své jako základ pod třísky. A hle... mezi mraženými výrobky stránka s povídáním o Vánocích. Velký článek pojednávající o tradicích, a ke keltskému slunovratu připojil na vysvětlenou i něco z toho křesťanského dějepisu o sčítání a Svaté rodině... znáte to přece....jenže... vedle tohoto všeobecného osvětového traktátu (kupodivu tam opravdu byl zdůrazněný smysl Vánoc z křesťanského hlediska) byl v rámečku ještě jeden odstavec. Bajka.

O tom, jak se zvířátka sešla na sněmu a každé mělo popsat, čím pro něj jsou Vánoce. Veverka prohlásila, že Vánoce jsou důležité a spočívají ve spoustě oříšků a dobrot, které si nashromáždí do svého doupěte, Straka zase spatřila podstatu Vánoc v tom, že se vše krásně třpytí a blýská a je  vše nazdobeno. Vůl se přiznal, že pro něj jsou Vánoce především svátkem, kdy si může dát spoustu šampaňského. "A to ho vypiju třeba tři litry!"

Osel, který už to nemohl vydržet se otočil a povídá: " Ty, Vole, to už jsi to všechno snad zapomněl?! Jak to tenkrát bylo?! Copak už nevíš, že Vánoce jsou především o Ježíškovi?!

I zastyděl se Vůl, sklonil svou velkou hlavu a řekl tiše Oslovi: " Copak já... Ale vědí to vůbec lidi?"

 

Reklamní magazín jsem uchovala a v kamnech zatopila jiným plátkem. Krajským zpravodajem s výsledky voleb. Líp hoří. 

 

 

 

Zobrazeno 784×

Komentáře

pavlli

Marcelko, díky :)...moc se mi libí ta věta: "Ty, Vole, to už jsi to všechno snad zapomněl?" :)...dala by se kopírovat a použít na tolik situací, které vidíme v ruchu před Vánoci :)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio