K.Čapek - Biblické apokryfy

Nimralův list

30. 11. 2008 22:46
Rubrika: Nezařazené

Vím, že všichni, kdo se k tomuhle bločku nachomejtnou s největší pravděpodobností budou mít ponětí o různých Listech. Zvláště pak o těch, kde nás apoštolští autoři nabádají k bdění, přípravě, k aktivnímu očekávání Příchodu... A taky je mi jasný, že se na Signálech objeví v tomhle období spousta úvah a povídání na téma "advent". A že dneska na většině stolů a stolků svítí zapálená svíčka na adventním věnci.

Jojo, dneska to bylo? Buďte bdělí, připravení.... 

Jsem lempl a věnec jsem letos nějak nestihla. Zato jsem si právě přečetla výtečnou Tolkienovu povídku. Nimralův List. O malíři Nimralovi, který se celý život piplal s obrovským obrazem stromu, kde se vyžíval v pečlivém zpracování každého listu, o jeho sousedovi Farníkovi, který byl chromý a frfňal, a který se vůbec nezajímal o malířství. A o tom, jak Nimral brblal, že ho od díla neustále vyrušuje, když po něm Farník chtěl zas nějakou pomoc... A o tom, že brblaje a nadávaje tenhle Nimral vždycky Farníkovi vyšel vstříc. A o tom, jak se pro svou snahu dokončit Strom nestihl kvůli vyrušování připravit na cestu. A o tom, jak si pro něj takhle nečekaně přišli.... a dál Vám to nedopovím, protože byste byli ochuzeni o nádherný příběh.

Nepíše se tam sice o žádných lampách, přesto tahle povídka podle mě může předat Světlo i tam, kde podobenství pannen pošetilých a moudrých třeba zatím neznají.

Zobrazeno 977×

Komentáře

marcelkazs

Vzkaz pro Pavlínku: PAVLI, MYSLÍM, ŽE BY TO BYL TUZE PĚKNÝ ANIMOVANÝ FILM...

pavlli

Marcelko :)...ten příběh k tomu láká viď :)...ale i k hlubšímu zamyšlení o našich životech....děkuju :)
PS: ten věnec ještě stíháš ;)

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio